Pvt.McEwan

Brug te Mol-Donk
Onderzocht door Gil Geerings

Rifleman McEwan, Francis Fowler

6917400

Zoon van Alexander Knight B. McEwan en Jane McEwan (nee Fowler);echtgenoot van  Mary Olive McEwan (nee Glen), van Denny, Stirlingshire.

Begraven op het kerkhof te Mol-Centrum


6917400 Rifleman

F.F. Mc Ewan

The Rifle Brigade

21th September 1944 Age 29


A loving husband

son and brother

Fver. remembered


Foto © GG
Francis Mc Ewan was een professionele voetballer voor de oorlog. Hij voetbalde zo ondermeer voor  Tottenham Hotspur en Airdrieonians.

Hij woonde met zijn vrouw in Londen maar na het uitbreken van de oorlog verhuisden ze samen met hun dochtertje naar Denny in Stirlingshire. Zoals vele anderen ging hij na het uitbreken van de oorlog in het leger en kwam terecht in de eerste Rifle Brigade. Ook in het leger was zijn talent bekend en maakte hij deel uit van diverse elftals.


Hij zat reeds 4 en half jaar in het leger maar was nog maar 2 maanden het Kanaal overgestoken met zijn eenheid toen hij dodelijk gewond raakte in Mol-Donk. Hoe hij juist stierf is tot nu toe nog onbekend. Het militaire dagboek van zijn eenheid spreekt over diverse schermutselingen aan het kanaal. Zowel Duitsers als Engelsen stuurden patrouilles over het kanaal ter verkenning. Sneuvelde hij tijdens één van deze patrouilles of werd hij gedood tijdens één van deze Duitse pogingen. We zullen het wellicht nooit weten.

Wilt u meer te weten komen wat er juist gebeurde aan Sas 6. Neem zeker contact op met toerisme Mol via volgende link:


Toerisme Mol


Battle for the locks biedt in samenwerking met toerisme Mol een geleide wandeling aan waar uitvoerig zal worden verteld over de oorlogsperikelen aan Sas 6