KIA ambrosino

Geel

Onderzocht door Gil Geerings

Lance Corporal Albert Ambrosino

  5675938


Zoon van Domenico and Maddalena Ambrosino,van Stokes Croft, Bristol.
5675938 L.Cpl

A. Ambrosino

The Durham Light Infantry

9th September 1944 Age 26


At the going down

of the sun

and in the morning

we will remember you


Foto © GG

Gesneuveld

Korporaal Albert Ambrosino werd geboren in Bristol, een stad in het zuidwesten van Engeland. Albert had nog 4 broers. Antonio, Luigi en Angelo die ouder waren dan hem en 1 jongere broer Victor. Toen Engeland de oorlog verklaarde aan Duitsland, vonden ze alle 5 dat het hun plicht was om in het leger te gaan.


Albert "schorste" zijn job bij Bristol tramway & Carriage Co. waar hij als trambestuurder werkte. De Wet verplichte namelijk dat de werkgevers deze jongelui na de oorlog weer aanwerfde.

Alle 5 broers kwamen in verschillende eenheden terecht na hun basisopleiding in het Engeland. Albert werd zo naar Gibraltar gestuurd.

Begin  1944 kwam hij, zoals velen, terug in Engeland aan voor training. Gedurende enkele maanden werd hij klaargestoomd voor D-Day.

In juni '44 ging hij met het 8ste Battaljon van de Durham Light Infantry aan land te Gold Beach, Normandië.  Na de gevechten in Normandië volgde zijn eenheid de Duitsers via Brussel tot aan het Albert Kanaal.


Bij de oversteek van het Albert Kanaal nabij Stelen op 9 september 1944, ging het mis. Korporaal Ambrosino werd dodelijk geraakt. Hij werd begraven op het kerkhof nabij de kerk van Geel -Stelen. Hij was 26 jaar en de enige broer die stierf tijdens de oorlog.
Lance Corporal Albert Ambrosino

Foto © GG

De 4 broers van Albert.

Foto © GG